tirsdag, juli 10, 2007


Regn i hveder
(Rainy Weather) Svingende ud ad porten i Sølvgade til en faseforvrænget trommesolo fra jazzfestivalen i Kongens Have, ud på den gule Rynkeracer med kurs mod Vibenshus i den sene myldretrafik, over Emdrup forbi bygninger, som kalder sig universiteter. Op mod tilløbsbakken og så fuld gas ned over Høje Gladsaxe-sletten.
Så kom regnen.
Helt uforberedt uden den hvide Assos' dække, ned forbi den blå bro, hvor regn bliver til hagl så skarpe, at de river i kindflæsket og trommer på Giroen helt ude af takt og tone.
Drejer allerede fra ad Mørkhøjvej, hvor regnen oplyses af lyn. Og torden overdøver iPodens "Song for My Father" med gode gamle Horace, der osse har sit forhold til Silverstrasse lissom Bob-bob.
Overfyldte kloakker lader regnen plane cyklestier, hvor de små sultne flintesten står på tåspidserne for at komme op i det kørevarme gummi og blive luftet.
Passerer brilledugget Bagsværd med besvær, hvorefter Lyngbyvej suger mand og mus ind mod byen. Alle andre har søgt ly under træer og ved busstoppesteder, hvor ingen busser lægger til.
Passerer Q8 og Egmontkollegiet, langs Parken ind over Østerbro, og da der svinges rundt fra Rigensgade til Silverstrasse er trommesoloen holdt op - både på cykelhjelmen og i Kongens Have. Solen har fundet vej mellem tunge skyer. 25 kilometer er skyllet ned. Allerede hjemme. Gennemblødt. Og ikke en dråbe drukket af flasken.
Posted by Picasa

1 kommentar:

erlingo sagde ...

Cykelpoesi - det kan man regne med.
Fremragende